Harstad utmerker seg innen brannforebygging: Ildsjeler ber oss passe på

Brannvernforeningen har kåret Harstad kommune til best i klassen i brannskadeforebygging. De to ildsjelene i arbeidet, benytter seieren til å be folk bruke komfyrvern og LED lys.

ildsjeler: Elin K. Storsletten og Lise Voktor (bak) er ildsjeler i brannforebyggende arbeid i Harstad, og oppfordrer alle med småfolk i hus til å huske på komfyrvern, også på induksjonsovner. De frykter også den søte juletida med mye levende lys og juledekorasjoner, og slår et slag for LED lys. Foto: Tone A.Karlsen 

nyheter

I en artikkel i Norsk brannvernforenings fagblad, Brann & Sikkerhet, kåres Harstad til en soleklar vinner når det gjelder brannskader og skadeforebygging. Bransjebladet besøkte Harstad for å se på tiltakene som gjøres både på helsestasjonen, og i skoler og barnehager i dag, og ble meget imponert. I Harstad har man jobbet systematisk forebyggende gjennom prosjektet Trygge lokalsamfunn i over 30 år.

- Vi setter stor pris på at vi kan være forbilder for resten av landet, og vi ønsker å bruke dette lokalt. Nå i disse førjulstider hvor det er større risiko for brann og brannskader, er info om forebygging av brannskader spesielt viktig, sier Elin K. Storsletten, avdelingsleder folkehelse i Harstad kommune.