Meninger:

- Må sikre en mer human, omsorgsfull og verdig behandling av syke mennesker

Syke folk må slippe unødige merbelastninger, konstaterer Kvæfjord Arbeiderparti.

RETTSOPPGJØR Den sykdomsplagede harstadkvinnen Anniken Nymo stod for noen uker siden fram i Harstad Tidende og fortalte om sin kamp for å få innvilget uføretrygd. Hun tar nå Nav til retten.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

I Harstad Tidende for 29. oktober 2019 kan vi lese om en ung kvinne som på grunn av sin helsetilstand må leve i stor usikkerhet med hensyn til sin fremtidige økonomiske situasjon.

Ifølge avisen har denne unge kvinnen over meget lang tid slitt med sykdom og flere krevende diagnoser. Både hennes fastlege og psykolog mener at hennes helsetilstand tilsier at hun bør få uføretrygd. Dette er altså fagfolk som har fulgt pasientens lidelser over lang tid og som må kunne vite hva de snakker om. I følge avisen har denne unge kvinnen prøvd å komme inn i arbeidslivet igjen, men har måttet gi opp på grunn av helsetilstanden.