8. klasse forsker på Fabelparken

Også i år stiller 8. klasse ved Ibestad skole opp i First Lego League, et konkurransetilbud for barn og unge i alderen 10–16 år.

LEAGO LEAGUE Noen av elevene i 8. klasse med klassestyrer Ella Irons bak. 

nyheter

Skolen deltok første gang i 2006 og har deltatt i alle årene etter det. I to skap i inngangspartiet på skolen er trofeene fra tidligere år utstilt – tydeligvis en inspirasjon for dagens elever.

Årets 8. klasse består av 13 elever. De er delt inn i tre grupper: Forskerteamet, kjerneverdigruppa og teknologigruppa. Før elvene landet på hvilke oppgaver de skulle arbeide med, gjennomførte de en brainstorming, der alle ideene som elevene kom fram til ble lagt fram. Oppgavene de skulle utføre måtte helst ha tilknytning til lokalmiljøet. Slik gikk det til at forskerteamet fant ut at de skulle konstruere en zipline til bruk i Fabelparken på Sørrollnes, Fabelzippen. Elevene har undersøkt og funnet ut at det ikke finnes noen zipline i nærområdet, så en slik installasjon vil sikkert bli populær på en lekeplass som allerede er meget populær.