Overgreps-rettssak går i mars

Saken mot en harstadmann i 70-årene, anklaget for seksuell omgang med barn under 16 år, er berammet i Trondenes tingrett i mars.

AKTOR Runar Mellem Robertsen og påtalemakten anklager harstadmannen for seksuell omgang med barn under 16 år.  Foto: Arkiv - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Mannen har vært etterforsket for en hel serie overgrepsanklager, som strekker seg flere tiår tilbake i tid. Etterforskningen pågikk også i lang tid, og var ferdig sommeren 2018. Saken ble tidligere i 2019 fra Riksadvokatens kontor sendt tilbake til politiet i Harstad med ønske om ytterligere etterforskning.

Mannen ble anmeldt i august 2016. Harstad Tidende har snakket med flere som hevder de ble misbrukt av mannen fra de var 12–13 år gammel. 70-åringen ble først på 90-tallet dømt for utuktig omgang med en da 14 år gammel gutt. Dommen var på 75 dagers fengsel.