Dette jobbet politiet med tirsdag

  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Finnsnes:  20.30: Melding om brann på legevakta på Finnsnes. Brannvesenet er på tur inn med røykdykkere for å sjekke. Uavklart om hele bygget er evakuert. Politipatruljen har akkurat ankommet. Det er ikke meldt om personskader, melder Troms politidistrikt. Oppdatert: 21.01: Brannvesenet har lokalisert brannen i taket. De melder nå at de har kontroll og er i ferd med å få slukket. Politiet har ikke fått melding om skadde, men jobber fortsatt på stedet for å sikre taktiske og tekniske spor. Det er 107 pasienter i bygget, og 26 av disse er evakuert, melder politiet. 21.42: Politiets innsatsleder bekrefter nå at ingen er skadet i brannen. Det opplyses også nå at Bardufoss legevakt skal benyttes som alternativ til Finnsnes legevakt inntil videre.

Lofoten: 21.23:  E10 ved Storeid: UP har gjennomført en promillekontroll. 54 kontrollerte, ingen reaksjoner, opplyser politiet.

Fauske: 21.20: E6: UP har gjennomført en promillekontroll. 184 kontrollerte, ingen reaksjoner, melder politiet i Nordland.

Hattfjelldal: 19.58: I tidsrommet mellom kl: 0400 og 1730 i dag er det stjålet en 50 kw hurtiglader til el-bil. Laderen stod ved Fjellfolkets hus og er av merket Fortum. Vi ønsker tips i saken, kontakt 02800 dersom du har opplysninger, melder politiet i Nordland. Vi er interessert i observasjoner fra tidspunkt ca 0300. Laderen som er stjålet er stor og tung. Ring 02800 dersom du har sett noe eller har opplysninger.

E10 Sjurbakken: 19.30: UP har stoppet mannlig bilfører uten gyldig førerkort. Fører har tidligere blitt stoppet flere ganger uten gyldig førerkort. Bilen er av den grunn tatt i beslag for å hindre videre kjøring, melder Nordland politidistrikt.

Sørfold, Straumen: 18.35: UP har gjennomført promillekontroll, 61 førere sjekket, alt ok opp mot promille. To bilførere fått gebyr for manglende bilbelte. I tillegg ble en fører av 4-hjuls moped stoppet. Kjøretøy hadde ikke vinterdekk, gebyr for mangelen skrevet, melder Nordland politidistrikt.

Tromsø: 15.45: Melding om utforkjøring på E8 ved Gammelgård. Ambulanse passerte tilfeldigvis. Politiet er på tur til stedet. Skal ikke være personskade, men det skal være trafikale problemer. Oppdatering: Vi er på stedet og dirigerer trafikken i påvente av bilberging. Ett kjørefelt er sperret. De to involverte får tilsyn av ambulanse på stedet, melder Troms politidistrikt.

Tromsø sentrum: 14.30: Up forsøkte å stanse et kjøretøy i en adferdskontroll. Vedkommende stanset ikke, og UP kjørte etter. Ferden stanset da mannen kjørte i et annet parkert kjøretøy. Anmeldes for en rekke trafikale forhold, melder Troms politidistrikt.

Bjerkvik: 15.13: UP har gjennomført kontroll i sentrum. To førere gitt forenklet forelegg, en for manglende sikring av barn i bil og en for ulovlig forbikjøring foran gangfelt, melder Nordland politidistrikt.

Vesterålen: 14.41. Væpnet politiaksjon etter at person skal ha fremsatt trusler. Tirsdag formiddag fikk vol.no opplysninger om at det foregår en væpnet aksjon i en kommune i Vesterålen. Årsaken til aksjonen skal være at en person skal ha fremsatt trusler. Operasjonsleder Mads Bernhoft ved operasjonssentralen til politiet i Nordland avkrefter at det var en pågripelse som fant sted. Han bekrefter imidlertid at det var trusler involvert i hendelsen. At politiet bistår helse er ikke uvanlig. – Vi har flere hendelser som er opp mot helse. Sykdom er inne i bilder og vi jobber ofte opp mot helsevesenet og har et godt samarbeid med dem. Vår jobb er å trygge helsearbeideren og også den personen som er syk. Vi i politiet er også tillagt den muligheten for å benytte makt for å eventuelt ta oss inn i en bolig, sier Bernhoft. – At vi bevæpner oss, er ikke ensbetydende med at det skal brukes, men at vi har tilgjengelige verktøy, presiserer han.

Tromsø: 13.35: Kvinne i 30 årene innbrakt og satt i drukkenskapsarrest etter bråk på en privat adresse i sentrum. Ingen oppfølging ut over dette fra politiets side, melder Troms politidistrikt.

Bardufoss: 11.50. Politiet har vært på Voksenopplæringen etter melding om amper stemning på stedet. Det hadde roet seg før patruljens ankomst. Det opprettes sak på forholdet, melder Troms politidistrikt.

Tromsø: 11.00. Trailer har sakset og sklidd inn i parkert bil i Nordre Tollbodgate. Vi er på stedet, ikke meldt om personskader, melder Troms politidistrikt.

Litt senere melder politiet: Oppdatering: Bilberging er på stedet. Mackbratta, Nordre Tollbodgate og Grønnegata fra Bispegata og nordover stenges mens bergingen pågår. Språkproblemer overfor fører av vogntoget så det er behov for tolk. Det opprettes sak på forholdet.

Bardu: 10.55. Sort og hvit hund av rasen Pointer savnet siden i går kl. 17.00. Har på seg refleksvest. Ved observasjon ring oss på 02800, melder Troms politidistrikt.

Myre: 10.37: Trafikkuhell, to biler involvert. Skal ha vært lav fart, ikke meldt om personskader. Vi er på vei til stedet, melder politiet i Nordland.

Kvaløya: 10.50. Trafikkontroll avholdt ved Polarmåsen barnehage. To forenklede forelegg utstedt for kjøring mot skilt «gjennomkjøring forbudt», melder Troms politidistrikt.

Tromsø: 09.45. Storelva skole/trafikkontroll. Ett forenklet forelegg utstedt grunnet isete frontrute, melder Troms politidistrikt.

Kvaløya: 09.40. Politiet har avholdt trafikkontroll ved Manetvegen. 6 kontrollerte bilførere, ingen reaksjoner, melder Troms politidistrikt.

Tromsø: 06.44. Operasjonssentralen fikk inn en melding om en trailer som sto fast på Tverrforbindelsen, melder Troms politidistrikt.

Myre: 10.50. Trafikkuhell, to biler involvert. Skal ha vært lav fart, ikke meldt om personskader. Vi er på vei til stedet, melder Nordland politidistrikt.

Litt senere melder politiet: Vi mistenker brudd på vikeplikten, og har midlertidig tatt beslag i sjåførens førerkort. Sak opprettes.

Rana: Tirsdag morgen. Melding om trafikkulykke. To biler involvert. Nødetatene på stedet.

Litt senere melder politiet: De involverte er ikke skadet. Veien er åpen for trafikk. Politiet oppfordrer trafikantene til å kjøre forsiktig. Svært glatt på veiene, melder Nordland politidistrikt.