Innsigelser fra faginstanser om oppdrett avvises i Skånland:

Sjokkert over saksutredning

Svein Berg og Ulf Nilsen fra Sandstrand reagerer på saksutredning om kystplanen til kommunestyret. – Befolkningas syn på oppdrett ved Langeberget er ikke med, og faginstanser avvises.

på langeberget: Ulf Nilsen og Svein Berg fra Sandstrand står her på Langeberget, der det planlegges for oppdrettsanlegg, midt i stuevinduene til både beboere i bygda, og hyttefolk på sørsiden.  

nyheter

Like før helga ble sakspapirene til kommunestyremøtet i Skånland lagt ut. Onsdag er det møte. På sakskartet står vedtak av Kystplan II for Midt- og Sør-Troms. Administrasjonen foreslår megling for å få avklart innsigelsene som er kommet fra Fylkesmann i Troms og Finnmark, Sametinget og Kystverket, mot å åpne for oppdrettsanlegg ved Langeberget utenfor Sandstrand.


Kjemper for oppdrettstiltak

Oppdretterne ber ordførerne i regionen om politisk press slik at de kommer seg tilbake til normalsituasjon igjen etter algeangrepet.

 

– Vi synes det er merkelig at rådmannen ser ut til å ta stilling til saken. I sakspapirene virker det som administrasjonen ikke har noen betenkeligheter i saken, og bare avviser innsigelsene nærmest som vås. Vi opplever dette som skremmende og tendensiøs saksbehandling, sier Svein Berg og Ulf Nilsen.