10 gode råd:

Teknologien har gjort vintersykling til en lek. Men glemmer du vedlikeholdet, kan det koste deg dyrt

Sterk økning i salg og import av elektriske sykler og sparkesykler.

HELÅRSSYKLIST: Hulda Tronstad, seniorrådgiver for elektrisk mobilitet i Norsk elbilforening, er ikke overrasket over eksplosjonen av vintersyklister i Norge. - Det tror jeg vi i stor grad kan takke elsyklene for, sier hun. FOTO: Axel Munthe-Kaas Hærland / NTB Tema 

nyheter

Det er ikke bare salg av elektriske biler som har tatt av i Norge. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) steg importen av elektriske sykler og sparkesykler med hele 42 prosent fra 2017 til 2018, sammenlignet med knappe 3 prosent for «tradisjonelle» sykkelmodeller.

Hulda Tronstad, seniorrådgiver for elektrisk mobilitet i Norsk elbilforening, er en av stadig flere nordmenn som sykler med hjelp fra elektrisk motorkraft. Når nettene blir lange og kulda setter inn, er det lite som endrer seg på den 15 kilometer lange jobbreisen, forteller hun.