Sør-Troms museum starter nytt historietilbud for barn

Sør-Troms Museum starter et nytt og unikt tilbud for unge på Trondenes Historiske Senter.

starter: Juniorklubb starter neste tirsdag. Foto: Sør-Troms Museum / Harriet M. Olsen 

nyheter

De skal opprette en juniorklubb på barnas middelaldergård, for barn mellom ni og elleve år. Her kan barna lære hva som skjer på en middelaldergård i løpet av ett år. De får høre om hva folk spiste i middelalderen, hva slags klær og utstyr de hadde, de får lære om hvilke historier som ble fortalt, og hva ungene gjorde på gården.

– Under planleggingen og byggingen av Trondenes Middelaldergård var det aldri tvil om at det skulle utvikles nye og unike opplevelser for barn, og nå kan museet stolt invitere til Juniorklubben, et gratis tilbud, inviterer stiftelsen Sør-Troms Museum (STMU) i en pressemelding.


Ny rolle for Anna Rogde:

Kan bli skoleskip

Sist uke hadde elever på nautikkstudiet ved UIT Norges arktiske universitet tilhold på Anna Rogde.

 

Klubben passer bra for unge som er interesserte i det som skjedde for lenge siden, eller dem som liker å være ute, liker å lage ting, er glad i dyr, og liker å lære nye ting. Juniorklubben har oppstart 22. oktober, og møtes annenhver uke på tirsdag ettermiddag.

– Noe klær og utstyr ligger klart til bruk, og noe skal barna selv lage. I tiden fram mot jul vil det være fokus på å lage belte og skinnpung til middelalderdrakten, lære spill og matlaging, samt St. Nikolas feiring når vi nærmer oss jul. Aktivitetene vil være tilpasset de ulike årstidene, heter det videre fra STMU.