– Sidearm til Harstad er mismatch

Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge mener det er best for sjømatnæringa, om en sidearm av Nord-Norgebanen heller går til Sortland foran Harstad.

togsnakk: Geir Ove Ystmark i snakk om Nord-Norgebane i Narvik nylig. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

– Det er en mismatch mellom godsbehovet og passasjerbehovet med en Nord-Norgebane, sa Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge, da han deltok på et journalistseminar i Narvik sist helg.


Sjømat Norge vil ha Nord-Norgebane

En Nord-Norgebane er sterkt ønsket av sjømatnæringa, hvis man også satser på bedre tilførselsveier i nord.

 

Sjømat Norge har i et høringssvar til Jernbanedirektoratet sagt at de er positive til at regjeringen har varslet en konseptvalgutredning av Nord-Norgebanen. Men ruta til Tromsbanen og sidearmen til Harstad, er Ystmark mer skeptisk til.