Ytringsfrihetskonferansen Ly for stormen:

En øvelse i ytringsfrihet

Den årlige konferansen i regi av Harstad kommune startet onsdag med spørsmålet: Tar vi ytringsfriheten for gitt?

UENIGE: De var ensomme under plakaten «uenig». Fra venstre Arash Ilkhani, Ali Dorani og Nikan Khosravi. Til høyre står Ann Kristin Kristensen fra Narvik fredssenter.  

nyheter

Ungdomsrådet og elever fra Heggen videregående skole var samlet for å snakke om temaet, en prosess ledet av Ann Kristin Kristensen fra Narvik fredssenter. Fribymusikerne Nikan Khosravi og Arash Ilkhani fra Iran var også med. Det var også fribytegneren Ali Dorani, også han fra Iran, men bosatt i Stavanger.

Ulik oppmerksomhet

Det handlet om tre temaer, demokrati, menneskerettigheter og ytringsfrihet. Spørsmålene deltakerne skulle snakke om hadde økende vanskelighetsgrad. Det var svært enkelt å svare på hvordan avgjørelser tas i vennegruppa og ungdomsrådet. Verre var det kanskje å forklare hvorfor menneskerettigheter ikke overholdes.