Ber jegere og turfolk om å samle bjørnebæsj på jaktturen

Skal du ut i skog og mark i høst, så oppfordrer Rovdata deg til å ha med en ren plastpose og plukke opp litt bjørnebæsj på turen. Prøvene skal leveres til Statens naturoppsyn (SNO) lokalt.

TA MED: Bjørnebæsj inneholder ofte mye bær på sensommeren og høsten. Skulle du komme over sånn bæsj vil Statens naturoppsyn ha den.  

nyheter

Rovdata analyserer årlig innsamlete skitprøver fra brunbjørn for DNA og bruker resultatene i overvåkingen av bestanden. En stor fordel med metoden er at man kan overvåke bjørnebestanden uten å være i direkte kontakt med bjørnene.

– Vi oppfordrer turgåere, jegere, bærplukkere og andre brukere av naturen til plukke med seg en del av bjørneskiten som de finner ute i naturen. På sensommeren og høsten inneholder bjørnebæsj gjerne mye bær. Vi ønsker at de plukker med seg en del av bæsjen på størrelse med en tommelfinger og gjerne litt mer, i en ren plastpose, forklarer Jonas Kindberg, leder i Rovdata.