Mann arrestert etter dødsfall

En mann ble funnet død på Vengsøya torsdag ettermiddag. Nå har politiet siktet og arrestert en annen mann for kroppskrenkelse.
nyheter

iTromsø fikk torsdag tips om at en person skal være funnet død på Vengsøya.

Dette kan politiet bekrefte.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått melding om at det er funnet en død person på Vengsøya, og vi anser dødsfallet som mistenkelig. Vi har ressurser på vei til stedet. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, da vi først og fremst må få våre egne folk ut dit, sier operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms Politidistrikt.

  Foto: Ronald Johansen

 

Øya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik.Halvard Johansen, daglig leder på fiskebruket Henry Johansen AS på Vengsøy sier at mannen ble funnet nært fiskemottaket på øya.

– Han skal ha blitt funnet i en leilighet, sier Johansen, som ikke har mer informasjon om saken.

Litt etter klokka 16.00 sendte politiet ut følgende melding:

Politiet i Tromsø kan bekrefte at en mann er funnet død på Vengsøya i Tromsø kommune på formiddagen i dag 3 oktober. En person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse. Politiet jobber fortsatt på Vengsøya. Siktede er i politiet sin varetekt og vil bli avhørt utover kvelden. Forsvarer er Ken Olav Warth. Vi har ikke annen informasjon vi kan gå ut med nå, men vi vil komme tilbake med en oppdatering kl 19:00, skriver politiet i en pressemelding.

Oppdateringen fra politiet klokka 19.10 er som følger: Politiet i Tromsø avhører siktede nå og kan ikke si noe nå om hva han forklarer. Siktede vil bli fremstilt for varetekt i morgen fredag begrunnet bevisforspillelsesfare.

Avdøde vil bli obdusert i morgen fredag. Vi kan ikke si noe om dødsårsak før vi får en foreløpig obduksjonsrapport. Avdøde har utenlandsk opprinnelse og er i 50-årene, id er ikke bekreftet.

Siktede er mann i slutten av 20-årene, norsk statsborger og kjent av politiet fra tidligere. Han ringte selv til politiet og møtte politiet på et avtalt sted, melder Troms politidistrikt.