Vil ta Åsegarden i bruk igjen: - Det er en fullt brukbar leir

Bjørn Tore Woll i Norges- offisers og spesialistforbund håper forsvarssjefen vil styrke forsvaret av kysten i fagmilitært råd. Han synes også at Åsegarden leir bør tas i bruk igjen.

Bjørn Tore Woll. Arkivfoto.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Woll forventer generelt en styrking av forsvaret i det fagmilitære rådet som legges fram av forsvarssjefen førstkommende tirsdag 8. oktober. Dette spesielt etter at sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, generalløytnant Rune Jakobsen, nylig sa at om det norske forsvaret skal fortsette på samme nivå som i dag, så er vi ikke engang i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer.

– Jeg håper at fagmilitært råd vil si noe om forsvaret av kysten, og at kystdomenet styrkes i framtida. Mange mener at kystnasjonen Norge trenger styrker langs kysten som kan håndtere de kystbaserte truslene, sier Woll, som er heltidstillitsvalgt i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF).