Han jubler for sin eks-hjemby som europeisk kulturhovedstad: – Kule ting skal skje i Harstad også

Kulturhusdirektør Peter Krarup var med på å jobbe fram Bodø som kulturhovedstad. – Dette er en nasjonal gigantseier som det ikke må skapes splittelse om, mener han.

Jubel: Peter Krarup, fersk harstadværing og tidligere bodøværing, jubler for Bodø som kulturhovedstad, og er sikker på at gigantprosjektet vil gi ringvirkninger i Harstad og hele landsdelen. Arkivfoto Foto: Tore Skadal  Foto: Picasa

nyheter

Den nye kulturhusdirektøren i Harstad bodde i Bodø de siste fire årene før han i år flyttet til Harstad. Han var orkestersjef i Arktisk Filharmoni, og satt i ei av arbeidsgruppene som jobbet fram søknaden til EU. Onsdag jublet Krarup og hans kolleger på Kulturhuset da det ble klart at direktørens tidligere hjemby blir europeisk kulturhovedstad i 2024.


Jubel i Bodøs gater over kulturhovedstad-kåring

Bodø blir europeisk kulturhovedstad i 2024. Folk i byen er begeistret, og rådmann Rolf Kåre Jensen tror det vil gagne hele landsdelen.

 

– Fantastisk

– Det er fantastisk! Jeg er sikker på at dette blir positivt for hele det nordnorske kulturlivet, og jeg er sikker på at ringvirkningene vil merkes også i Harstad og resten av Nord-Norge, sier Krarup.