- Grattis Bodø, men ergerlig for Harstad

– Det stakk litt i meg når Bodø får bli kulturhovedstad, og jeg tenkte: «Pokker at vi ikke har politikere i Harstad som tenker store tanker».

snappet kulturby: – Harstad kunne vært i den posisjonen, men kan nå i mindre grad kalle seg for kulturbyen i nord, når Bodø snappet den, sier Viggo Andreassen. Foto: Kjetil Nilsen 

nyheter

Det er Viggo Andreassens umiddelbare kommentar til at det onsdag ble klart at Bodø blir europeisk kulturhovedstad. Han understreker at han gleder seg på Bodøs vegne, men synes det er litt ergerlig at Harstad ikke var på banen.

Den tidligere gruppelederen i Høyre gikk ut av politikken i Harstad i 2004. Men like før det rakk han å foreslå at Harstad skulle søke om å bli europeisk kulturhovedstad. Han fikk ideen da han tidlig på 2000-tallet, sammen med en delegasjon fra Harstad, besøkte Umeå som skulle søke.