– Umenneskelig press for barn og unge

Spesialpedagog og SV-politiker Edvin Eriksen mener dagens unge er utsatt for et umenneskelig press som er helseskadelig.

FLERE DROPPER UT: En større andel ungdommer dropper ut av videregående skole i Harstad enn ellers i landet. I den videregående skolen er det flere ungdommer som sliter med depressive symptomer enn ellers i landet. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix 

nyheter

Eriksen er påtroppende leder oppvekstutvalget. Han mener skolen i Harstad – og ellers i landet – har et altfor stor fokus på å dyktiggjøre de unge i realfag, og på å måle og telle prestasjoner og manglende prestasjoner fra de unge.

Press og stress

– Prestasjonspress i skolen, stress og kroppspress gjør at mange unge bikker over og blir psykisk syke. Vi er nødt til å komme inn på et nytt spor. Det viktigste er at ungdommene våre blir samfunnsnyttige borgere, sier Edvin Eriksen.