– Kanskje ble vi for kjedelige

– Det er klart litt bittert ikke å få være med videre. Det sier en av Harstads mest profilerte politikere gjennom åtte år, Maria Serafia Fjellstad.

NEDTUR: Varaordfører Maria Serafia Fjellstad (36) har opplevd både nedturer og oppturer med partiet. Sist mandag ble hun skjøvet ut av kommunestyret, men lover at hun kommer sterkere tilbake.  Foto: Frank Roger Roksøy

nyheter

Venstre gikk på en skikkelig valgsmell sist mandag, og led sitt største politiske nederlag de siste 12 årene. Ved jubelvalget for fire år siden fikk Venstre 11,1 prosentpoeng, mens tallet ble redusert til 3,6 prosentpoeng i år.

Maria Serafia Fjellstad (36) ble valgt til varaordfører i 2015, og har vært partiets frontfigur. Energibunten fra Hestesletta har representert kommunen både høyt og lavt. Hun har åpnet turisthytter til fjells, åpnet idrettsstevner, klippet snorer, foretatt en rekke vielsen og innehadd flere verv som styreleder i Inko, styremedlem i Midtre Hålogaland friluftsliv og ledet styringsgruppa for Trygge lokalsamfunn.