Disse kan styre det nye storfylket

Dersom Ap og Sp velger å samarbeide på fylkesnivå, trenger de bare å få med seg ett parti til for å få flertall.

SVAKT VALG: Selv om Ap ble fylkets største parti går de kraftig tilbake, sammenlignet med valget i 2015. Foto: 

nyheter

Arbeiderpartiet gjorde et dårlig valg sammenlignet med i fjor, og går tilbake hele 12 prosentpoeng totalt. Med 25 prosent av stemmene ble de likevel Troms og Finnmarks største parti, foran Senterpartiet med 23,9 prosent av stemmene. Begge partiene får 14 mandater i det nye fylket.

– Det er et utgangspunkt for forhandlinger mellom Sp og Ap, med krav om hvem som skal styre. De trenger ett parti til for å få flertall. Det vil nok være en dragkamp om hvem som skal få fylkesledervervet, sier statsviter Jonas Stein til iTromsø.