Meninger

Kjære politikera. Nu må dokker faktisk skjerpe dokker litt

- Æ les igjennom Harstad Tidende og Verdens Gang om valgdebattan og om ka som e det store ramaskrikan i politikken før kommune- og fylkesvalget, å det einaste æ ser dokker snakke om e bompenga!

KLIMA OG MILJØ: - Æ har nesten ikke sett en einaste artikkel om at nån har sett førsteprioritet på miljø. Det e før dårlig, skriver artikkelforfatteren. Her et bilde fra politisk debatt i Harstad. Fra venstre Einar Mustaparta (H), Even Aronsen (V), Eivind Stene (Frp), Kari Anne Opsal (Ap) og Espen Ludviksen (Sp). 

akkuat nu så tenke dokker kun på kordan dokker skal ha meire penga, før å bygge meire ubrukelige ting før å så hale inn meire penga

nyheter

Vi e i 2019, det åre det e viktigast at vi ser på klima- og miljøsaken. Amazonas har brent i en måned. Vi har ikkje tenkt tel å gjøre nokka med det, førdi at vi har en bompengekrise. Så vidt æ har fått med mæ, så koste det 14 krone før å pasere en bomring i Harstad kommune, da kan du kjøre så mange ganga vi vil igjennom den bommen i en time. Om du har en sånn brikke. Om ikke, koste det 14 krone hver passering. E det virkelig så ille? Alle som har bil har enten en god inntekt, eller en mamma eller en pappa som kan betale før dem. De har jo penga tel å holde en bil i drift. Så koffer e det så ille å betale litt ekstra i måneden før å kjøre den?


Labert oppmøte i Generalhagen under klimastreik: – Elever redde for fravær

Tidligere i år møtte 300-400 opp for å høre Natur og ungdoms appeller om å redde klimaet. Denne gangen var om lag 30 elever og noen politikere til stede.

 

Klima og miljø. Æ har nesten ikke sett en einaste artikkel om at nån har sett førsteprioritet på miljø. Det e før dårlig! 16. juni 2016 vedtok Norge at i løpet av 2030 skal klimagassene i Norge være redussert til minst 40 prosent (Fra refferanseåret 1990). I tillegg skal Norge være et lavutslippssamfunn i 2050 med i størrelsesorden 80-95 prosent reduksjon i klimagassutslippene. Ka har dokker tenkt å gjøre med det? Sette nån fleire bomringa rundt om i byen? Det nøtte jo ikkje det, førdi det kommer jo tel å bli like billig å kjøre igjennom der, det koste jo bare før den første, ikkje den 23. som kommer 40 minutta etterpå, førdi du har en brikke henganes å dingle på frontruta di som sir «BOMMPENGA. Nu har du betalt 14 kr den neste timen. Tut å kjør!»