Etter valget kommer hestehandelen

Det er valg, og du tror du stemmer på et bestemt partiprogram. Men etter valget kommer forhandlingene der alt kan skje.

BLE KOSTBART: Gasskraftverket på Mongstad skulle bygges med fullskala rensing. «Norges månelanding» kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg byggeplanen i 2006. Hele anlegget ble stengt i 2017. FOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix 

nyheter

De politiske hestehandlene, som gjør at partier kan finne på å støtte noe helt annet enn de sa før valget, foregår både lokalt og nasjonalt. Her har vi sett på noen av de mest kjente hestehandlene fra rikspolitikken.

– Politikk består av å gi og ta. Et demokrati som det norske, der vi har mange partier, fungerer ikke uten kompromisser. Ingen har hatt rent flertall på Stortinget siden 1961, sier Hege Ulstein, kommentator i Dagsavisen.