Meninger:

Stemmesanking og litt kriser

I disse dager lover de forskjellige partier lokalt og sentralt ulike løfter om saker som er «inn» eller i vinden fortiden. Det er jo forsåvidt greit men jeg lurer på hvor blir det av de virkelig kriser?

  Foto: Illustrasjon

nyheter

Er miljøkrisen virkelig en krise for kommunene i Troms? Den største krisen for de fleste kommuner er fraflytting av ungdommer og folk i alderen 30 til 50 år. Færre barn/ungdom i kommunene gir færre tilbud innen idrett og fritidssysler. Fordelen med det er at det kanskje medfører mindre miljø krise så derfor er det et stille tema fra politisk hold. Det er vel heller ikke noe problem at det blir flere eldre på bygdene og få til og ta seg av dem. Bare miljøet og samvittigheten er i orden så går det greit med mindre skatte inngang. Finnes vist noe som heter luft penger. Har hørt at de store partiene har mye av dem.

Så den veldige begeistringen for tog til Tromsø eller andre steder. Vel og bra vi har vel egentlig penger nok selv om uansett pris vil det bli minst 60 % dyrere en oppgitt. Jamfør Harstad pakken og badelandet i Tromsø. Mange parti er jo opptatt av natur og bruk av natur, selv med mange tuneller vil det gå med noen da. natur til en slik jernbane. Kan vel ta med at noen dyr og fugler vil stryke med hvert år også pga påkjørsler av tog.