Næringsforeningen på ville veier

- Harstad Høyre og Næringsforeningen ønsker en vekst på 5000 innbyggere til 30000 i Harstad innen 2030. De er på ville veier i sin veksttankegang.

STABILISERE: - Rødt er imot slike vekstvyer. Vi tenker annerledes, vi tenker å stabilisere et lokalsamfunn, konsolidere Harstad som regionsenter ut fra dagens størrelse, skriver ordførerkandidat for Rødt, Jørn Hofsø Hjellnes. Foto: Tone Anita Karlsen 

Rødt anerkjenner oppdrettsnæringa som sentral for bosetting og arbeidsplasser på kysten.

nyheter

9. mai i vår inviterte NHO Arktis og Næringsforeningen i Harstad ordførerkandidatene til en prat og «gå for næringslivet». Temaet var hvordan god næringspolitikk og forutsigbare rammevilkår kunne utformes sammen med politikerne. Et av ønskene som kom frem, var opprettelse av næringsutvalg sammen med politikerne for å få kortere vei til påvirkning av de folkevalgte.

Som ordførerkandidat for Rødt stilte jeg opp for om mulig å tale Rom midt imot. Noen dager før, den 1. mai, var jeg hovedtaler i Nordic Hall. Der sa jeg: «Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg må innrømme at kapitalismen gjorde en god jobb under den industrielle revolusjonen og årene etter, men nå er det på tide å pensjonere seg. Vi trenger andre økonomiske modeller uten kontinuerlig vekst som mål for samfunnsøkonomien».