Fra Stonewall til Harstad

I år er vi så heldige å bli en del av 50-årsmarkeringen av startskuddet for kampen til å være den man er og elske den man vil uten fordømmelse og i Harstad står årets pridefeiring for døren.

FEIRING: Julie Solfjell (9. Kandidat Harstad Høyre) og Håkon Vahl (Gruppeleder Harstad Høyre og Styremedlem Åpne Høyre). 

nyheter

Stonewall 28. juni 1969

Pridefeiringen har sin bakgrunn i New York på 1960-tallet. Politiet gjennomførte jevnlig rassiaer på homsesteder, men 28. juni 1969 hadde homsene, transene og dragartistene fått nok. Da politiet stormet The Stonewall Inn i Greenwich Village, møtte de motstand i form av stiletthæler og håndvesker. Det tok 10 dager før ro og orden igjen preget New Yorks gater. På dagen ett år senere ble den første Pride Parade arrangert i Christopher Street, NYC. Dette regnes som starten på kampen for aksept, likeverd og toleranse.