Meninger

Klimapolitikk i nærmiljøet er viktig

- Klimaet er politikkens mest demokratiske element.

BERØRER OSS: - Temperaturstigningen og de følgeskader det medfører, berører oss alle, ung og gammel, fattig og rik, skriver artikkelforfatteren. Over 20.000 elever over hele landet streiket i mars for klimasaken. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix.  Foto: Hansen, Tom

Kvæfjord SV vil være en aktiv partner for utforming av kommunens klimapolitikk

nyheter

Temperaturstigningen og de følgeskader det medfører, berører oss alle, ung og gammel, fattig og rik. Klimaproblematikken kjenner heller ikke høyre-/venstreaksen. Den kan ikke defineres bort eller ignoreres, og rammer alle med samme kraft. Kampen mot klimaforverring er en kamp mot global temperaturstigning, og den kampen kjenner ingen grenser eller politisk nivå. Den må kjempes i privatlivet hos hver enkelt, i lokalmiljøet og i kommunen like intenst som den må få sitt nasjonale uttrykk hos det enkelte lands politiske ledelse. Det må likevel sies at de land som befinner seg i den tropiske eller subtropiske sone rammes hardest og i verste fall kan oppleve at hele regioner der folk har bodd i mange hundre år blir ubeboelig.

Prioritet nummer 1: redusere utslipp av klimagasser

For Kvæfjord SV er klimatiltak det klart viktigste politiske mål. Vi vil fra dag én kjempe for at Kvæfjord kommune snarest får på plass en klimaplan som legger klare klimapolitiske føringer på alle sektorområder: arealplanlegging, serviceytelser og tjenestetilbud, energibruk.