Musikalsk bautamøte

Trondenes kirke bød på suverene musikalske prestasjoner, og det på en helt vanlig mandag!

INNLEVELSE: De tre musikerne sparte ikke på intensiteten i musiseringa. 

nyheter

Støvet hadde knapt nok lagt seg etter Åge Aleksandersen og de andre artistene på Bakgården i helga da det mandag kveld ble virvlet opp på nytt, denne gang i en helt annen sjanger. To nordnorske bautaer innen klassisk musikk, Arvid Engegård og Svein Haugen, gjestet Trondenes kirke sammen med den meritterte trekkspilleren Håvard Svendsrud. Bodøværing og fiolinist Engegård, med lang fartstid i Harstad, leder sin egen strykekvartett og er i tillegg en ettertraktet solist og dirigent. Andværing og kontrabassist Haugen kan loggføre hele 38 år som solobassist i Oslo-filharmonien, orkesteret som ble nevnt i nyttårstalen da landsmoder Gro lanserte slagordet «Det er typisk norsk å være god» i 1992. Sammen med moingen Svendsrud (fra Modum om noen skulle lure) reiser de for tiden rundt i Nordland og Sør-Troms med et iørefallende program hvor musikken til en annen norsk musikkbauta, sunnmøringen Per Bolstad, står sentralt.

Klassisk gammeldans

Bolstad var i sin tid en ettertraktet klassisk fiolinist, men er for ettertiden mest kjent som komponist og utøver i gammeldanssjangeren. Han skrev også utmerkede klassiske solostykker for fiolin, og trioen har arrangert og spilt inn en rekke av disse stykkene på cd-en «Rosen» som kom ut tidligere i år. Engegård, Svendsrud og Haugen presenterte tre av disse mot slutten av konserten. Før det ble vi imidlertid servert et bredt sammensatt program med blant andre Bach, Elgar og fiolinlegenden Fritz Kreisler på komponistsiden.