G-sport legger ned - satser på Intersport

Sportsbutikkene G-sport og G-Max avvikles og flyttes over til Intersport-kjeden.

G-sport i Storgata i Oslo skal avvikles sammen med resten av sportsbutikkene G-sport og G-Max. Butikkene flyttes over til Intersport-kjeden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix  Foto: Cornelius Poppe

nyheter

Det bekrefter Gresvig-konsernet overfor Dagens Næringsliv.

Konsernet har brukt et gigantbeløp på å bygge opp kjedene, men velger likevel å inngå et tettere samarbeid med Intersport.

– Dette handler ikke om hvilket merke vi har på døren. Det handler om at vi gjennom Intersport vil sørge for at vi har den aller beste tilgangen til de ledende merkene, noe som blir stadig mer krevende, sier sjef Lars Kristian Lindberg i Gresvig-konsernet.

Gresvig har hatt flere parallelle kjeder i en årrekke. I dag har konsernet totalt 201 butikker: 101 Intersport-butikker, 16 Sportshuset Outlet og 84 G-sport eller G-Max-butikker.

I fjor hadde Gresvig Retail Group et underskudd på 600 millioner kroner inkludert omorganiseringskostnader på 248 millioner.

Gresvig og de tilhørende sportskjedene har i mange år tapt store penger på å selge sportsutstyr, og erkerivalen XXL har lenge ligget et hestehode foran, skriver E24.

– Omprofileringen til Intersport skaper spennende muligheter for Gresvig, Intersport og viktigst av alt, kundene våre. Vi har stor tro på den valgte strategien og på ledelsens evne til å gjennomføre den, sier Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig AS.

Videre kommer det frem at omprofileringen vil skje innen 2020.

– Sportsbransjen er i en fundamental endring ettersom de ledende merkevarene for sportsutstyr i økende grad fokuserer på direkte salg gjennom eide kanaler og salg gjennom et begrenset antall foretrukne detaljhandelspartnere, sier Lars Kristian Lindberg.

Sportsgiganten Gresvig fikk et resultat før skatt på minus 613 millioner kroner i fjor. Året før var underskuddet på 194 millioner kroner.

XXL-aksjen stiger etter nyheten om at Gresvig-konsernet legger ned butikkjedene G-sport og G-max.