Toyota Camry:

Gammel kjenning prøver igjen

Med en reintroduksjon av Camry gjør Toyota et hederlig forsøk i et segment som i beste fall er lunkent i Norge.

COMEBACK: Toyota Camry hadde sin storhetstid i Norge på 1980-tallet. Den forsvant fra det norske markedet for 15 år siden, men er, og har vært, en svært populær modell i blant annet USA. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB 

nyheter

Toyota driver for tiden og henter fram navn fra arkivskuffen. Nylig kom Corolla tilbake, da den erstattet Auris. Merket markerte dessuten sin retur til det seriøse sportsbilsegmentet med Supra, og nå har vi også fått Camry på plass.

Dette var en gang i tiden en svært populær modell i Norge. En slags ultimat taxibil – en ganske stor sedan med god holdbarhet og et forsiktig ytre til en trivelig pris. I 1987 solgte Toyota 5500 Camry i Norge, så fislet det rolig ut i løpet av 90-tallet, og i 2005 var bilen helt borte fra de norske salgsstatistikkene.