Han blir administrasjonssjef for det nye storfylket i nord

Dagens stabssjef i Troms fylkeskommune, Stein Ovesen, takket fredag ja til stillingen som administrasjonssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune.

STILLING Stein Ovesen skal lede administrasjonen i nye Troms og Finnmark fylke.  Foto: Hege Wallenius/Finnmark fylkeskommune

nyheter

Den nye administrasjonssjefen skal lede den nye fylkeskommunen fra 1.1.2020. Sammen med Ovesen skal den øverste ledergruppen bestå av fire divisjonsdirektører. Tilsettingen skjedde etter intern utlysning, der hele åtte kandidater søkte på stillingen, heter det i en pressemelding.

Etter intervjuer falt et enstemmig tilsettingsutvalg ned på Stein Ovesen (61) som den rette kandidaten for stillingen.

– Tilsettingsutvalget valgte Ovesen til administrasjonssjef fordi vi mener han er den rette personen til å lede den nye store organisasjonen som Troms og Finnmark fylkeskommune vil være, sier leder av tilsettingsutvalget Ulf Ballo (Ap). Ballo har sammen med Lise Svenning (H), Irene Lange Nordahl (Sp) og John Karlsen (Frp) samt Unios Hege Ryeng og LOs Lillian Iversen arbeidet med tilsetting av ny administrasjonssjef.

Ovesen har i dag stillingen som stabssjef i Troms fylkeskommune, han er også prosjektleder for sammenslåingen av de to fylkeskommunene sammen med fylkesrådmann for Finnmark fylkeskommune, Øystein Ruud. Ovesen har vært stabssjef i fylkeskommunen i perioden 2004–2008 og perioden 2011 til nå. I perioden 2008–2011 var han direktør ved Nord-Norges europakontor. Ovesen har i tillegg til rollen som stabssjef i fylkeskommunen også vært i lederrollen som plan- og næringssjef, plansjef og regional utviklingssjef.

De fire divisjonsdirektørene skal være på plass i starten av september. Også dette arbeidet ledes av Ballo og resten av tilsettingsutvalget. Flere søkere Det var åtte søkere på stillingen som administrasjonssjef, og i henhold til fellesnemndas vedtak i juni var det intern utlysning.