Randi fra Harstad lager åpningsutstillingen for Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet åpner neste år med en stor utstilling av samtidskunst. Kunsthistoriker og kurator Randi Ellinor Victoria Godø fra Harstad ber lokale kunstnere bli med.

Kurator: Randi Ellinor Victoria Godø sier at det nye Nasjonalmuseet representerer et paradigmeskifte i norsk kulturliv. - Det er ikke mange museer som bygges fra bunnen av i Europa i dag. Vi er ganske alene med å bruke så mye penger på kultur, sier hun. Foto: Lars Richard Olsen 

nyheter

Fristen er imidlertid kort. 5. august må kunstnere fra Norge og Sápmi ha sendt av gårde søknaden.

– I forbindelse med åpningsutstillingen har vi reist over hele landet for å snakke med kunstnere, men vi har ikke rukket å snakke med alle - heller ikke i Nord-Norge. Derfor ønsker jeg spesielt at kunstnere herfra søker, sier Randi Ellinor Victoria Godø.