Meninger

Hvor ble det av laksemillionene?

- Så langt har absolutt ingen ting skjedd – og ingen penger er tilført til nye tiltak. Ikke ei eneste krone.

ETTERLYSER MILLIONER: - Er mulighetsstudien for øyriket bare en lek med ord – eller har de politiske partiene i Harstad store planer som ingen vet noe om, spør artikkelforfatteren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Vidar Ruud

nyheter

Rundt øyene nord for Harstad er det etablert en ring av oppdrettsanlegg – på tross av betydelige protester fra lokalmiljøet. Øyene er omringet av slike anlegg som både gjøre noe med trivselen i området og med miljøet i havet.

For vel ett år siden mottok Harstad kommune et engangsbeløp fra oppdrettsnæringa. Beløpet var vel 41 millioner kroner. (Og sannelig håper jeg at næringa bidrar med litt mer til oss etter hvert).