En heftig ordkrig mellom SV og Frp får påtroppende ordfører Kari-Anne Opsal til å be partene roe ned

– Tenk over språkbruken i valgkampen, sier Opsal.

ORDKRIG: Edvin Eriksen (t.v.) og Kristian Eilertsen sto i juni sammen i kampen om ny barnehage i Fauskevåg, der bildet er tatt. Nå er de havnet i en bitter ordkrig etter at Eriksen kalte justisminister Jøran Kallmyr for å være ondskapsfull. Arkivfoto.  Foto: Håkon Wikan

nyheter

Ordkrigen startet med at SVs Edvin Eriksen i et Facebook-innlegg kalte justisminister Jøran Kallmyr for ondskapsfull etter at han advarte frivillige mot å redde båtflyktninger. Han var bekymret for at de private redningsaksjonene i Middelhavet fører til at flere flyktninger vil legge ut i båt fra Afrika til Europa.

Statsråden har i ettertid moderert uttalelsene og sagt at «alle har en plikt til å hjelpe dersom man kommer over en båt med flyktninger som går ned».