Mann i 50-årene døde etter drukning

Livet sto ikke til å redde for en mann i slutten av 50-årene, som havnet under vann i Evenes.
nyheter

Det opplyses av politiet i Nordland onsdag kveld.

- Mannen i slutten av 50-årene er dessverre bekreftet død av legen på ambulansen på stedet, skriver politiet i Nordland på twitter.

Første melding om hendelsen ble sendt ut klokken 16.31. Politiet meldte at nødetatene var på vei. Mannen ble bekreftet død klokka 17.26, opplyser politiet til NRK.

Politiet gikk offentlig ut med denne opplysningen klokka 20.51 onsdag kveld.

Vitner har forklart til politiet at ulykken skjedde da den nå omkomne mannen hadde sett at båten hans drev fra land. Mannen gikk ut i vannet for å hente den, men havnet etter hvert under vann.

– Det vites ikke hvordan han havnet under vann, men dette ble meldt oss fra stedet, sier Odd Ivar Pettersen ved politiet i Nordland til VG.

Ulykken skjedde ved Skogøy i Bogen. Til avisen Fremover forteller øyenvitner at mannskaper fra brannvesen rykket ut med private båter. Flere privatpersoner rykket også ut for å hjelpe.

Familie og slekt på stedet skal ha funnet den forulykkede og fått ham opp av vannet, ifølge politiet. Det ble straks iverksatt hjerte- og lungeredning, opplyser politiet.

Luftambulansens personell overtok arbeidet med livreddende førstehjelp. Etter hvert ble det klart at livet til mannen ikke sto til å redde.

- De pårørende er varslet, melder politiet.

Ifølge Odd Iver Pettersen ved politiet i Nordland var det godt vær i området, og lite vind og bølger, skriver VG.