Nordnorsk Jazzforum feiret med tidenes jazzjam

I 2019 fyller Nordnorsk Jazzforum 50 år, jubileet blei fredag feira med tidenes største jazzjam på Festspillklubben Torvet 3.

MARATON: Først ut på tidenes jazzjam i anledning 50årsjubileet til Nordnorsk Jazzforum var Hallgeir Pedersen (gitar) og band. Konrad Kaspersen (kontrabass), Jørn Øien (piano), Anna Margrethe Bygjordet (vokal), Trond Sverre Hansen (trommer).  Foto: Kåre Torvanger

nyheter

I to avdelingar i til saman 8 timer steig den eine kjente Nordnorske jazzartisten fram etter den andre. Sjeldan har så mange sentrale jazzartista stilt på samme scene.

Først var det helsingar og overrekking av blomster. Anita Overelv frå Nordnorsk jazzsenter overrekte blomster til styret i Nordnorsk jazzforum. Dei fekk også blomster og helsing frå Ingrid Brattset frå Norsk Jazzforum. Ho kunne opplyse at på same måte som Midt-Norge hadde fått til Trondheim Jazzorkester, blei det no sett inn krefter for å få i gang eit Nordnorsk jazzensemble. Trommeslageren og komponisten Roger Johansen vart tildelt Stubøprisen før den første gruppa entra scena. Det vart etterkvart god stemning mellom artistar og publikum.