Harstads rikeste kritiserer Festspillåpningen:

Kjetil Strand: - Usmakelig og stigmatiserende

Under åpningen av Festspillene ble flere av byens rike og mektige vist fram med bilde og inntekt. Nå slår de tilbake.

Kjetil og Per Strand skal ha fått rundt 1,3 milliard kroner for salget av Per Strand konsernet i 2017. Førstnevnte protesterer på at det ble vist bilder og delt økonomisk informasjon om begge under Festspillenes åpning.  Foto: Odd Leif Andreassen Harstad Tidende

nyheter

– Har kun en kommentar. Usmakelig og stigmatiserende, skriver investor Kjetil Strand i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Det er mange år siden en forestilling på Festspillene i Nord-Norge har skapt så mye debatt som i år. Denne gangen gjelder det spesielt åpningen på Torvet lørdag der Nordting tok for seg maktforholdene i Nord-Norge. Også de rikeste i Harstad måtte tåle å bli satt under lupen. Flere av de rikeste kunne blant annet se bilder av seg selv og sin inntekt.