Innleder til debatt om Miljøbyen Harstad

Silje Ask Lundberg er Harstads mest profilerte miljøverner. Onsdag innleder hun til debatt om Miljøbyen Harstad.

UTFORDRER Ungdommen i Natur og Ungdom ønsker svar fra politikerne. Blant annet på hvorfor kollektivtilbudet ikke er bedre utbygd. 

nyheter

Lundberg, for tiden hjemme på festspill-besøk, er leder i Naturvernforbundet, og har garantert både ris, ros og gode råd å gi et valgkampklart politisk panel.

Klar til å møte politikerne er også miljøungdommen i Natur og Ungdom. Derfor er de også klare med spørsmål når Harstad Tidende inviterer til politisk debatt om miljø, klima og bærekraft i Nordic Hall onsdag.

- Dette er et tema som er i vinden, og gjennom de mye omtalte skolestreikene har ungdommen vist et engasjement som vi skal sette pris på, sier sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende. Han skal lede debatten der samtlige politiske parti i Harstad har meldt sin deltakelse.

Les også: Dette mener folk vil gjøre busstilbudet bedre

- I sin miljø-, klima- og energiplan for perioden 2018-2021 står det klart og tydelig at Harstad-samfunnet må ta et medansvar for en helt nødvendig grønt skifte. Det skal bli interessant å høre hvilke tanker de folkevalgte har gjort seg om det, og hvordan byen skal nå en ambisiøs målsetting om å bli «Miljøbyen Harstad», sier Henriksen.

Henriksen er svært fornøyd med at Harstad Tidende har vært så heldig å få Silje Ask Lundberg til å innlede.

- Silje er kunnskapsrik og har over år vist at hun har meningers mot. Med så lang og bred erfaring har hun et solig grunnlag for å ta miljøtempen på sin hjemby, sier Henriksen.

Debatten sendes direkte på ht.no.