Bratt økning i antallet bilister tatt for ruskjøring

Utrykningspolitiet i Nord-Norge har aldri stanset så mange ruspåvirkede bilister som i 2018. I første halvår i år er økningen fra i fjor på hele 30 prosent.

RUS OG FART Vi kjører fortsatt litt fortere enn UP-sjef Geir Marthinsen foretrekker. Men like viktig som farta er kravet om at folk bak rattet må være rusfri.  Foto: Illustrasjon - Tor Farstad/iTromsø

nyheter

Erfaringene er de samme her i Harstad-distriktet. UP har en rekke patruljer ute på veiene nord. De kjører kontroller over kommune og fylkesgrenser. Tallene er derfor ikke så enkle å bryte ned på kommunenivå.

Markant økning

– Vi kommer til å offentliggjøre tallene for Nord-Norge i juli. Når det gjelder fartsovertredelser ligger vi omtrent på fjoråret. På ruskjøring har vi en markant økning. Det gjelder også i harstadområdet, bekrefter UP-sjefen i nord, Geir Marthinsen.