Kontrastfylt og energirikt fra Nordnorsk jazzforum

Nordnorsk Jazzforums jubileum ble innledet med drivende god konsert av et drivende godt band, Hanna Paulsberg Concept.

BAND Hanna Paulsberg Concept, fra venstre: John Oscar Grönberg, Hanna Paulsberg, Trygve Fiske, Magnus Broo og Håkon Mjåseth Johansen 

nyheter

I år er det 50 år siden Nordnorsk Jazzforum så dagens lys. I og med at fødselen fant sted under Festspillene i Nord-Norge i 1969, er det helt naturlig at jazz er viet relativt stor plass på årets program. Mye av jazzfesten foregår på Festspillklubben - Torvet 3, og først ut i rekken av jazzgodbiter i år var Hanna Paulsberg Concept, et band bestående av dyktige, unge musikere.


Åpningsforestilling Festspillene:

Merkverdig magi fra Compagnie Marie Chouinard

 

Bandet bærer navnet til opphavskvinnen, Hanna Paulsberg, som er siste Spellemannprisvinner i jazzklassen (da med sitt andre bandkonsept Gurls). I løpet av de ni årene som er gått siden oppstarten i det store jazzmiljøet i Trondheim, har bandet høstet mye skryt for sin musikk og sine fire utgivelser. Etter lørdagens konsert er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor.