Møt personene på middelaldergården

Søndag skal kulturminister Trine Skei Grande foreta den offisielle åpningen av middelaldergården på Trondenes. Men hun blir ikke alene.

KLAR FOR ÅPNING Søndag, på selveste sankthansaften, vil kulturminister Trine Skei Grande foreta den offisielle åpningen av middelaldergården på Trondenes. Der vil hun også få møte Jorunn husfrue, Halte-Haldor, Olve, Gunvor i Skaret og mange fler.   Foto: Harriet M. Olsen/Sør-Troms Museum

nyheter

For på gården bor det nemlig folk. Skjønt, bor. Flere av karakterene vil i alle fall være der gjennom sesongen, og besøker du Trondenes, kan det godt være at du opplever å bli bedre kjent med dem. Noen vil være mer fremtrende enn de andre, blant annet disse:

Jorunn husfrue

Husfruen på gården har et inderlig forhold til kirka og jomfru Maria, og er dermed både en alliert av presten, så vel som en høylytt og bestemt syndernes svøpe på egen hånd.