Anmeldelse: Situation Room

Kanskje den beste forestillingen jeg har sett på Festspillene

I vandring, undring og handling gjennom en gigantisk scene bestående av flere ulike rom er du skuespiller og publikum på samme tid.

Situation Rooms Følelsen av å være del av et dataspill eller film blir snart om til en følelse av å være i en drøm når virkelighet og videovirkelighet påvirker hverandre.  Foto: Lars Richard Olsen

nyheter

Mitt navn er Volker Herzog og jeg er kirurg i Leger uten grenser. Mitt navn er også Lars Richard Olsen og jeg er også journalist i Harstad Tidende, men akkurat nå starter vi begge en felles reise ved et skrivebord.

Alt jeg, Lars, vet vises i en videostrøm på nettbrettskjermen jeg holder i venstre hånd. På filmen, der Herzog snakker til meg, vises nøyaktig det samme rommet som jeg er i. Herzogs hånd trekker ut skuffen foran meg. Jeg gjør det samme.