Frisk åpning av Festspillene i Nord-Norge:

Avdekket makta i byen og skjenket sprit

Festspillene i Nord-Norge åpnet med mye bannskap, vodka, tørrfisk og kraftig regn, og Amund Sjølie Sveen satte fingeren på hvem som egentlig sitter med makta i byen.

står sterkt: – Vi står sterkt, sa publikum sammen på Nordting, som var årets åpningsseremoni av festspillene. Her ser vi blant andre ordfører Marianne Bremnes og festspilldirektør Maria Utsi knytte nevene. Foto: Tone Anita Karlsen 

nyheter

De 46. Nordtinget ble satt på busstorget i Harstad lørdag, som rammen til årets åpningsseremoni av Festspillene i Nord-Norge. Det var forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som hadde fått æren av å gjøre den offisielle åpninga.

– Dere er vind- og vanntette i Harstad, sa han da han kom opp på tinget i høljeregnet.