Ibestad gir gratis barnehageplasser

Permitterte fra slakteriet på Breivoll får gratis barnehageplass og SFO i permitteringsperioden.

Ordfører Dag Sigurd Brustind (bildet) i Ibestad kommune deltok også på møtet med oppdretterne på Tjeldsundkroa tirsdag.   Foto: Tone A Karlsen

nyheter

Ordfører Dag Sigurd Brustind (bildet) i Ibestad kommune deltok også på møtet med oppdretterne på Tjeldsundkroa tirsdag. Der hadde han med seg ferskt enstemmig vedtak fra kommunestyret hjemme sist uke, om at alle permitterte i hans kommune skal få dette tilbudet fra 1. august. Mellom 30–35 ansatte ved slakteriet kan bli permitterte til neste vår.

– I tillegg jobber vi med at de utenlandske ansatte på slakteriet skal få anledning til å drive med språkopplæring mens de er permittert, uten at de mister permitteringslønna. Vi har fått til en avtale om det mellom dem og NAV. Vi ønsker at folk skal bo her videre, og ikke tvinges til å flytte selv om de blir uten jobb en periode, sier Brustind.