Ferge med 168 personer om bord slepes til land etter røykutvikling

Gassferga Landegode med 168 ombord var i trøbbel.

MF Landegode er en gassdrevet bilferge bygd i Gdansk i Polen i 2012 for rederiet Torghatten Nord. Den trafikkerer Vestfjorden mellom Bodø og Moskenes. 

nyheter

Klokka 11.30 onsdag meldte Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) at bilferga Landegode er under slep på vei til Bodø etter at ferga meldte om motorstopp og røykutvikling og varmgang i hjelpemotor i Vestfjorden vest av Bodø klokka 09.47.


Betalte 2359 kroner på ferga - returen kostet 398 kroner

Han fikk et lite sjokk, rektor Rolf Steffensen på Folkehøgskolen Nord-Norge.

 

- Det var ikke brann om bord, men av hensyn til sikkerheten for de 155 passasjerene og mannskapet på 13, ble alle tilgjengelig ressurser dirigert ut til havaristen. En redningsskøyte fra Bodø, Odd Fellow 3, og én fra Ballstad, Det Norske Veritas, kom raskt ut. Kort tid etter ble et lag fra Salten Brann IKS er satt om bord fra et SeaKing redningshelikopter i tilfelle det skulle oppstå brann, melder HRS.

Torghatten Nord som drifter ferga, sendte ut bilferga Bodø fra Bodø. Forskningsskipet Johan Hjort ble også dirigert til havaristen dersom det skulle oppstå behov for evakuering. Det er godt vær med lite vind i området og situasjonen vurderes å være under kontroll. Ferga meldte første gang om motorproblem til Bodø Kystradio klokken 09.16.

Avisa Nordland skriver at ferga fikk problemer rundt en halv time etter at den hadde gått fra Moskenes onsdag morgen med kurs for Bodø.

– Det har vært røykutvikling i maskinen, men ingen brann, forklarte redningsleder Frode Iversen ved HRS til Lofotposten tidligere onsdag formiddag.

– Kapteinen opplyste over høyttaleren at det var et gassrør som hadde sprunget lekk. Han opplyste at de nå bruker hjelpemotoren, og regner med å ha utbedret feilen i løpet av en liten time, fortalte en passasjer til Lofotposten litt før klokken halv ni onsdag morgen.

MF Landegode er en gassdrevet bilferge bygd i Gdansk i Polen i 2012 for rederiet Torghatten Nord. Den trafikkerer Vestfjorden mellom Bodø og Moskenes.

Landegode er den første gassferga i Nordland og regnes, sammen med MF «Værøy», blant de mest moderne i Norge. Den har en passasjerkapasitet på 390.