Slik skal de varme opp Evenes: Avtalen har en verdi på 226 millioner

Miljøvennlig energi leveres til Forsvarsbygg og Avinor.

AVTALE: Energiavtale signert for nye Evenes flystasjon og Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Fra venstre: Prosjektdirektør Olaf Dobloug, avdelingsdirektør Marit Kristiansen og prosjektsjef Bjørnar Bendiksen i Forsvarsbygg, og prosjektansvarlig Jan Topstad og Sofus Gedde-Dahl, påtroppende daglig leder i Norsk Bioenergi AS. Foto: Forsvarsbygg 

nyheter

Det er inngått en avtale mellom Norsk Bioenergi AS, Forsvarsbygg og Avinor om kjøp av energi i 20-30 år. Leverandøren skal bygge en energisentral basert på flisfyring. Det skal leveres varme og kjøling til både Forsvaret og Avinor for lufthavnen og nye Evenes flystasjon.

- Denne avtalen viser at vi er kommet godt i gang med de store investeringene som kommer til nye Evenes flystasjon. Det gledelige er at også Avinor er med i avtalen om å kjøpe energi fra Norsk Bioenergi AS, sier John Ommund Syvertsen, utbyggingssjef for nye Evenes flystasjon i Forsvarsbygg.