Leserinnlegg

Harstadpakken og politiske kjepphester

- Vi og mange med oss føler oss derfor lurt av samferdselsministeren som heller vil ri politiske kjepphester og partiprinsipper fremfor å lytte til lokaldemokratiske vedtak - som vil ha vekst og utvikling i Harstad.

  Foto: Frank R. Roksoy

nyheter

Vi er i ferd med å få gjennomført tidenes samferdselsløft i Harstad gjennom Harstadpakken. Nå er store deler av samferdselsprosjektet i ferd med å slå sprekker etter at samferdselsministeren Dahle (FrP) har strammet inn muligheten for å bompenger i byer med byvekstavtaler med porteføljestyrte bompengepakker.

Vi i Harstad Senterparti verken har vært eller er tilhenger av bompenger, men vi så det som eneste løsningen i 2011 dersom vi skulle få realisert Harstadpakken, slik den forelå dengang. Som en bonus klarte Senterpartiet å få på plass 100 mill kr ekstra fra daværende samferdselsminister Kleppa (Sp). Etter den tid har flere enkeltstående kommunale prosjekter blitt lagt til porteføljen, kostnadene har ikke vært under kontroll, og i fjor ble det klart at Harstadpakken ville bli 900 mill kr dyrere enn antatt.