Gjorde narkoreir til potensiell brannbombe

Hasjplantasjen på Ibestad brukte så mye elektrisk kraft at den utenlandske cannabis-dyrkeren måtte rigge sikringene i huset med kobbertråd for at de ikke skulle ryke.

TØRKES Kripos har beregnet at plantene på Ibestad i ferdig dyrket tilstand representerte over to kilo hasj.  Foto: Illustrasjon - Troms Folkeblad

nyheter

Den ulovlige virksomheten ble avdekket i begynnelsen av april. Tiltalte i saken er en østeuropeisk mann i 20-årene. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen. Tirsdag gikk rettssaken i Trondenes tingrett.

Sprengte sikringene

Utlendingen erkjente straffskyld for selve narkodyrkingen, som han hevdet var til eget bruk. Det krever mye lys og varme for å dyrke slike planter midt i mørketida i kalde Nord-Norge. I huset i Hamnvik var det montert opp lamper, skøyteledninger, luftfuktere avtrekksvifter, transformatorer og releer. Kraftbehovet var langt større enn sikringsskapet i boligen var dimensjonert for.