Siste kveld i Mannesjen

Ola Magnus «Manne» Løkholm aner ikke hva som venter når han i kveld benker seg i Storsalen på egen avskjedsforestilling. Men én ting er sikkert. Han kan ikke snike seg hjem.

YTTERST PÅ SETET Det kan trolig bli en ytterst på setekanten-opplevelse for Ola Magnus «Manne» Løkhom når han opplever sin egen avskjedsforestilling i storstua, som har vært hans andre hjem i snart 21 år.  Foto: Tone A. Karlsen

Jeg skal i hvert fall ikke sitte hjemme og skrive leserinnlegg om hvordan Kulturhuset bør drives ...

nyheter

Den avtroppende kulturhusdirektøren hylles lørdag av kjente og kjære artister. De har det felles at de gjennom årenes løp, når de har hatt forestillinger i Kulturhuset, konsekvent og unntaksløst er møtt av et breialt Manne-glis, en varm knegglatter, og et bunnløst hjerterom.

Mannes styrke er at han er den perfekte vert. Gjennom snart 21 år har han vært til stede på omtrent alt som foregår på huset. En vert på nikk med hele salen. Ofte triller velvalgte, flirfulle gullkorn ut av gliset.