Trente styrke og balanse

Fredag den 10. mai arrangerte Trygge lokalsamfunn Harstad Norges største seniortrening.

AKTIV: Over 100 personer stilte opp på seniortrening i Harstadhallen 10. mai. Foto: Privat 

mangfold: Seniortrening i Harstadhallen i regi av Harstad kommune med flere. Over 100 deltok. Foto: Privat 

INSTRUKSJON: Fredag den 10. mai arrangerte Trygge lokalsamfunn Harstad Norges største seniortrening. Seniortrening arrangør og frivillige. Foto: Privat 

BIDRO: Seniortrening. Vann og frukt til de aktive seniorene. Foto: Privat 

nyheter

Det kom hele 116 deltakere. De fikk lære enkle øvelser for bedre styrke og balanse.

Ivar Østberg ønsket velkommen til trening og snakket litt om historien til verdens aktivitetsdag og viktigheten av å holde seg i aktivitet, også når man blir eldre, opplyser avdelingsleder/koordinator Trygge lokalsamfunn, enhet for helse og mestring i Harstad kommune, Elin K. Jernsletten.

Instruerte

– Syv fysioterapeuter var med på å instruere. Øvelsene ble lagt opp slik at alle kunne delta, også de som måtte sitte på stol eller i rullestol. Deltakere oppga at det var en god trening, som gjorde dem varme og svette, opplyser Jernsletten.

Det var mulighet til å prøve seg på seniordans og mange deltok der også.

For de heldige vanket det fine premier. Det ble trukket 27 premier på inngangsbilletten, som var gratis. Blant annet var det to gavekort på en kulturell forestilling, frisør og fotpleie-timer.

Aktivitetssenteret

– I hallen var det muligheter for å ta seg litt frukt og vann og en kunne få informasjon om ulike aktivitetstilbud i Harstad. Folk kunne ta med seg hjem en beskrivelse av øvelsene som ble gjort på treningen, melder Jernsletten.

Det å ha et godt sosialt liv er også viktig når man blir senior. Det ble derfor invitert på gratis kaffe og kake på Aktivitetssenteret på Sama etter treningen. Nesten 100 deltakere tok turen dit for litt fredagskos.

Fra Helsefag på Stangnes kom det 20 elever som hjalp til med å få arrangementet i havn. De satte pris på å få komme og være sammen med seniorene.

Bidro

I Trygge lokalsamfunn er det å jobbe tverrfaglig viktig, og dette arrangementet er et godt eksempel på arbeidet.

Her jobber blant annet Stangnes videregående skole, Frivillighetssentralen, Sanitetsforeningen og Harstad kommune sammen om å få til et arrangement som skal bidra til at befolkningen unngår å falle og holde seg i god fysisk form.

– 10. mai var Verdens aktivitetsdag. Vi ønsket å sette søkelyset på trening som det viktigste fallforebyggende tiltaket. En er selv ansvarlig for å holde seg i aktivitet, slik at en unngår å falle. Veldig mange seniorer holder seg aktive, men husk at trening av styrke og balanse er et viktig tillegg til gåturene, opplyser Elin K. Jernsletten.


Dømt på DNA-bevis

Han begikk innbrudd og tyverier ved tidligere Ibestad Bygg og Skipsservice AS. Nå er en mann i 20-årene dømt – syv og et halvt år senere.– Frie markedskrefter fungerer ikke når det gjelder taxinæringen

Mellom 18.00 og 20.00 tirsdag kveld aksjonerte Norges Taxiforbund over hele landet.– Jeg blir oppgitt og forbannet når haulause folk gjør slikt

Mange samler inn søppel denne uken. Det trengs.