Følg nasjonaldagen direkte på ht.no

Vi sender direkte i fire timer

KLAR Programleder Tone Anita Karlsen er på plass på ht.no med direktesending fra barnetoget på nasjonaldagen. Her fra 2018 i samtale med gjestedirigenten til Hærens musikkorps.  Foto: Aktiv Media

nyheter

I år har mediehuset Harstad Tidende tre kvinnelige reportere i aksjon for å lose seerne gjennom den fire timer lange tv-sendingen på ht.no fredag 17. mai.

– Vi vil være på plass utenfor sykehuset før barnetoget starter. Her vil vi blant annet få med oss talene til to flotte syvendeklassinger fra Kila skole, Emilie G. Christensen og Saga Myhre, forteller Tone Anita Karlsen, journalist i Harstad Tidende.

Hun skal lede sendingen sammen med Konstanse Fjellvang og Camilla Finvik.

– Camilla vil være på plass i barnetoget for å snakke med folk underveis i ferden ned mot byen, forteller Karlsen, som også var med som programleder i fjor.

I sentrum

– Jeg husker at mange fulgte med på sendingen vår i fjor. Vi håper på mange seere i år også, selv om vi håper flest mulig tar turen til sentrum på nasjonaldagen.

- Dette er et tilbud for dem som ikke kommer seg til byen eller som ønsker å følge sendingen fra andre steder enn sentrum, sier Karlsen.


Slik blir været 17. mai: Du kan glemme solkrem

Et høytrykk ligger sør for Harstad på 17. mai, men resultatet er ikke så mye å skryte av. Likevel, sier meteorologen: Det kunne ha vært verre.

 

Sendingen på ht.no vil ha fokus på barnetoget og ferden underveis til sentrum av Harstad. I år får hovedscenen ny plassering, på grunn av graving på Rikard Kaarbøs plass.

Taler

– I år vil scenen stå på parkeringsplassen ved bussterminalen like ved Torget. Her vil også våre medarbeidere være på plass når barnetoget kommer til sentrum. Vi vil følge det offisielle programmet som skjer på scenen i sentrum, sier Karlsen.

I år er det andørjaværingen, Knut Eirik Dybdal, som er hovedtaler i sentrum på nasjonaldagen. Han er hotelldirektør og daglig leder i Arctic Race of Norway.

– Sendingen er på drøye fire timer og den vil være mulig å se i opptak senere på dagen, opplyser Karlsen, Fjellvang og Finvik, som gleder seg til sending på ht.no.