Dømt på DNA-bevis

Han begikk innbrudd og tyverier ved tidligere Ibestad Bygg og Skipsservice AS. Nå er en mann i 20-årene dømt – syv og et halvt år senere.

BLODSPOR Lovens arm er lang. Det fikk en mann fra Nordland erfare i Trondenes tingrett, der han ble dømt for to lovbrudd han begikk på Ibestad i 2011.  Foto: Illustrasjon - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Den 24. oktober 2011 ble det foretatt tyveri fra Ibestad Bygg og Skipsservice AS. Blant de stjålne gjenstandene var kamerautstyr, kontanter, vinkelslipere, verktøy, nøkler og sveiseapparat. Total verdi anslått til cirka 63.000 kroner.

Ødela verdier

Det ble også gjort skadeverk ved at ruter i inngangsdører ble knust, og det ble tømt brannslukkingsapparat i lokalet. Dette påførte skader på gjenstander i lokalet. Blant gjenstandene som ble herpet var datamaskiner, dataskjermer, regnemaskiner, skrivere, klær og en elektronisk fordelingstavle.