Bokanmeldelse:

10 kapitler om 23 språk

Hva kan vi lære? Er dette «nødvendig»? Hvem er denne mannen som skriver så fengende om språk, ispedd godt humør?

SPRÅKLIG INNSIKT Nye språk i Norge gir oss innsikt, bygger forståelse og viser oss hvor vi hører til. 

nyheter

Dette er ei bok om kultur og mangfold krydret med «all verdens» språk. Har du lyst til å bli med på en båttur? Ja vel, bli med da vel. Men velges typen lystyacht i multimillionklassen risikerer vi å forlise. Vi cooler han og tar heller turen med ei sjekte av den typen som lett lar seg manøvrere i uryddig farvann.

Språk for hvermannsen

Språk er så mangt, og det har sannelig min hatt Pål Kristian Eriksen forstått. Så har han da også studert fenomenet og, kan du si. Med doktorgrad i lingvistikk, jobb i Språkrådet hvor han pusker med rådgiving i minoritetsspråk, sies han å fylle hele stillingen. Fyll så på med at han har forsket på språk og undervist om språkforskning, både ved Universitetet i Oslo, NTNU i Trondheim og ved universitetet i Helsingfors. Nå kan vi begynne å se på hva han skriver i boka om forskjeller og likheter i de mange ulike språkene innvandrere har tatt med seg til landet vårt.